måndag 23 augusti 2010

Tjänstegarantier för barnomsorg och skola

Jag skäms för de tjänstegarantier som vi politiker har ställt upp för er medborgare när det gäller barnomsorg och skola.

Tjänstegarantiernas syfte är att du ska veta vad du kan förvänta dig av oss.

Det som garanteras här nedan är redan lagstadgat och ska göras oavsett om det finns tjänstegarantier eller inte. Min åsikt är att vi ska snäppa upp kvalitén för dig som medborgare alternativt att vi tar bort tjänstegarantierna. Idag fyller de ingen funktion och det innebär en massa administrativ tid att årligen utvärdera dem.

Vi garanterar att:
- vi ger en saklig information om våra olika barnomsorgsformer så att ni därigenom har valmöjlighet.
- vi kontaktar er inom fem arbetsdagar efter det att ansökan mottagits.

- vi erbjuder er barnomsorgsplats inom fyra månader efter det att ansökan mottagits. Om platsen inte är den mest önskade har ni förtur för omplacering till den barnomsorgsplats ni föredrar.

- ni och ert/era barn får en kontaktperson på den enhet ert/era barn vistas.

- utvecklingssamtal tillsammans med er kontaktperson erbjuds en gång per år.

utvecklingssamtal med elev och föräldrar tillsammans med ansvarig kontaktlärare förs en gång per termin. Utvecklingssamtalet ska dokumenteras och följas upp vid kommande utvecklingssamtal. Föräldrar och elev ska i god tid ha möjlighet att ta del av frågor som tas upp vid samtalet.
- elever som riskerar att inte uppnå godkända betyg i kärnämnena ma, sv, eng erbjuds möjlighet till extra stöd.

- du får en näringsrik och vällagad lunch där grönsaker serveras dagligen. Lunchen ger en tredjedel av dagsbehovet i näring och energi.

- vid medicinska skäl serveras specialkost.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar