tisdag 31 augusti 2010

Debatt på Alléskolan i Vara om skolfrågor

För det första vill jag tacka lärarförbundet i Vara för en väl genomförd debatt.
Det var relevanta frågor kring lärartäthet, personal kontra gruppstorlek i förskolan liksom frågor kring IRMA och kultur.

Jag menar att tätheten (elev per persoanl) i förskola och grundskola och gymnasium är på gränsen till vad vi klarar av för att kunna prata om en bra kvalitet. Genom att frångå ekonomikraven på vinst i den totala ekonomin för 2010 har vi lyckats frigöra det ackumulerade överskottet som bildningsnämnden har. Till detta kommer riktade satsningar som regeringen redan aviserat. Dock kvarstår att arbeta för en ökad täthet, men jag menar att vi politiker måste kräva tydligare analyser från verksamheten kring vad det är som fungerar och inte fungerar. Vi ska inte satsa pengar på sådant som inte ger resultat. Det framstår tydligare och tydligare att bildningsnämnden inte har varit strukturerad nog när det gäller att analysera de insatser som sats in.
Socialdemokraterna har egentligen bara argumenten att det ska tillsättas mer resurser i form av lärare. Så enkel är inte bildningsverksamheten.
Rösta på Folkpartiet så att Vara kommun kan få en folkpartistisk ordförande.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar